Gravminner i inn- og utland

Sarkofagen til Francesco Perdicaro i kirken La Magione (Palermo på Sicilia)

Sarkofagen til Francesco Perdicaro, som døde i 1567, har en statue av en sovende mann på lokket. Den står i normannerkirken som kalles La Magione (Palermo på Sicilia).

På Gravgaver.no kan du se flere bilder av sarkofager

På Wondersofsicily.com kan du se flere bilder fra La Magione

Her kan du se bilder fra Palermo

 

gravstøtte i rustfritt stål

Gravminner av rustfritt stål (syrefast stål) er blitt mer og mer populært de siste årene takket være designersøstrene Turid Uldal og Gita S.Norheim i Gjenskinn gravminne. Det startet med at de ville designe et spesielt gravminne til et nært familiemedlem. Deretter vokste ideen til å se om det var et marked for slike vakre, spesielle gravstøtter. Gravminnene ble designbeskyttet og nye modeller kom til i dialog med brukernes behov og ønsker.

 

 

gravstøtte i syrefast stål

Noe av det som gjør Gjenskinns gravminner så unike, er de spektakulære lyseffektene som oppnås på forskjellige vis. Når for eksempel solen treffer utskjæringen av baksideornamentet, vil dette reflekteres på navneplaten av herdet glass. Gravminnene har også plass til gravlykt i hulrommet, noe som skaper en magisk lysvirkning i mørket. I dagslys vil stålet ta farge av omgivelsene i et nydelig dust gjenskinn.

Som digital markedsfører (og venn) har det vært en stor glede å følge søstrene gjennom denne suksesshistorien. Gjenskinn lager nå også Norges vakreste minnelunder, både navnede og anonyme – med tilhørende spesialdesignede benker, blomsterholdere m.m.

 

gravminne i Trier domkirke

Her ser du et gravminne som har vaska seg. Det står i Trier domkirke i Tyskland og tilhører salig Johann Philipp von Walderdorff (1701-1768), som ligger og leser i forgrunnen. De fire lekre pølsene til venstre er en del av hans parykk. Mannen med ljåen peker dramatisk på Walderdorff, som ligger og leser i en bok.

Se bilder av gravminner med dødninghoder her!

 

Gravminne på Skedsmo kirkegård (innelåst og normalt ikke tilgjengelig for publikum).

 

Gravhelle med runer (1449) i Lye kirke på Gotland.

Teksten lyder: «Denna sten lät husfru Rudvi göra över sin man, Jakob i Mannagården, som blev skjuten ihjäl med en bössosten från Visborg, då konung Erik var belägrad på nämnda slott. Och då hade lidit från Guds födelse fjorton hundra år och ett år mindre än femtio år. Vi bedja, att Gud vare nådig mot hans själ och alla kristna själar. Amen.»

Stakkars Jakob ble drept av en kanonkule (bössosten) av stein. Bössosten er et lånord fra lavtysk (nedertysk) «byrsu-sten kanonkula (fsv. byssosten) av mit. büssesten; det förekommer i betydelsen 'kanonkula (av sten)' i källor från 1400- och 1500-talet» (Gotlands runinskrifter).

 

 

Flere motiver

Insekter / edderkopper: Fluer - Forskjellige insekter - Maur - Liljebiller - Edderkopper - Sommerfugler -
Ismotiver:Vanndråpe på istapp - Ismønster
Vanndråper og is:
Vanndråper
Andre motiver:- Golfbilder -Fyrverkeri - Svalbard - Stavkirker - Døden -
Fugler: Toppdykker - Diverse fugler - Sothøne - Hanen Bertil - Stokkand - Lavskrike - Blåmeis - Måke -
Bilder av hunder og katter: Hunder (nova scotia duck tolling retriever etc.) - Katter
Mennesker: Mennesker jeg har møtt - Selvportrett - Fotokurs med Terje Skåre -
Dyr: Sauer - Hunder - Hoggorm - Skilpadder -
Steder: Gotland - Sicilia - Svalbard - Fetsund lenser - Oslo - Kistefos - Rosendal - Norge på kryss og tvers
Kulturhistorie: Gravminner
Mine hunder: Laika - Mia -
Diverse: Bilder tatt i jobbsammenheng - 22. juli 2011 - Fototips - Mercedes-Benz -
Ishockey: Kenny Corupe (Lørenskog) - Ishockey (diverse)